Van Klooster
naar Wildernis

Welkom in De Hellehof, in het prachtige Terheijl

Vlak voor de zomer van 2019 zijn we begonnen met de herinrichting van onze tuin. Als thema kozen we “Van Klooster naar Wildernis”. Omdat het past bij het verhaal van Terheijl.  

Het verhaal van historie van Terheijl
Wat zou het mooi zijn als meer mensen de waarden van het gebied kennen; over de pingoruïnes en de potklei. Over de nog aanwezige kwel en de bijzondere flora en fauna die daarbij horen. Of over het mysterieuze verhaal van de monniken uit het klooster in Aduard. Zij kwamen hier de potklei afgraven om kloostermoppen en pannen te bakken. Komt Terheijl van Ter Helle, de hel? Was het een strafklooster misschien? In dit mooie, paradijselijke gebied?  

Vind het kloosterleven terug in de tuin
Wij willen in onze tuin iets over dat verhaal terug te laten komen. We dachten na over de dingen waar een klooster voor staat: bezinning, boete, meditatie en zelfvoorzienend zijn bijvoorbeeld. En over de ruigheid en ongeordendheid van de wildernis. Allemaal begrippen die we in onze tuin willen brengen.
 

Zorg voor de natuur, de aarde en de bijen
Behalve het verhaal van Terheijl willen we een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Vanuit het gevoel om zuinig te zijn op het milieu en de aarde. Vandaar de planten, bloemenweides, grote aantallen bomen en de bijenkasten. We gaan met zorg om met de honing die zij voor ons maken; Hemelse honing noemen we het. 

Een tuin om te delen; kom gerust langs
Er is zoveel te delen en zoveel te vertellen. We blijven bezig. Misschien kun je over een tijdje thee komen drinken in onze tuin. Om meer te horen over De Hellehof of over Terheijl, of gewoon om even tot rust te komen.  

Je bent, ook nu al, van harte welkom!  

Hartelijke groeten, Karel en Ingrid